یک عضو هیات رییسه فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی گفت که پس از بررسی اثرات بیولوژیکی امواج رادیویی و میکروموجها (پارازیتها) به این نتیجه رسیده که این امواج ضمن امکان ایجاد سرطان در بافتهای نرم بدن به تداخل در سیستم هدایت هواپیما، تاثیرات منفی روی مغز و اعصاب، تاثیر منفی روی جنین، عقیم شدن مردان و افزایش دمای بدن میانجامد.
به گزارش عصر ایران از ایسنا، کمالالدین پیرموذن در حاشیه جلسه علنی صبح امروز (شنبه) در جمع خبرنگاران اظهار کرد: پارازیت اندازها، فرستندههای مخابراتی و پستهای برق فشار قوی دائما در حال انتشار پارازیت با توان بالا هستند و بر اساس دادههای سازمان بهداشت جهانی اثرات ناشی از این امواج بر روی بافتهای زنده انسانها به افزایش آمار مرگ و میر به ویژه در اثر سرطان و سکتههای قلبی و مغزی و افزایش تحریکات و ناراحتیهای عصبی منجر میشود.
این عضو هیات رییسه فراکسیون محیط زیست مجلس با بیان اینکه استفاده زیاد از امواج رادیویی و پارازیتهای ماهوارهای آثار سوء زیستی و امکان آسیبهای جسمانی را به دنبال دارد، خاطرنشان کرد: امواج پارازیتی بدون ضرر وجود ندارد. قدرت باندهای پارازیتی ارسال شده بالاتر از قدرت میکروموجهای ارسالی از ماهواره یعنی از 3500 مگاهرتس تا چند گیگاهرتس است.
ادامه مطلب...
عضو کمیته علمی موسسه تحقیقات، آموزش و درمان سرطان ایران گفت:عوامل محیطی منشاء 92 درصد سرطان ها محسوب می شود و فقط هشت درصد سرطانها وارثتی و ژنتیکی هستند.
دکتر پارسا ادامه داد: تاثیر عوامل محیطی در ایجاد سرطان ها زمانی اتفاق می افتد که پس از ورود عامل خارجی به بدن این عامل باعث تخریب ژنی شود.
وی تصریح کرد:80 درصد سرطان ها از سن 60 سال به بالا رخ می دهد، چرا که بدن در این سن در معرض مواد سرطان زا قرار می گیرد و قدرت بافت و سیستم ایمنی بدن کاهش می یابد.
به گفته وی حدود 5 هزار سال پیش سرطان بر روی کره زمین وجود داشته است و هرچه جمعیت افزایش می یابد و محیط آلوده تر می شود ابتلا به این بیماری افزایش پیدا می کند.
ادامه مطلب...
به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر محمدمهدی آخوندی افزود: با توجه به پیشرفت ها در حوزه درمان انواع سرطان و امکان تداخل این درمانها با توان باروری بیماران، متخصصان و پژوهشگران حوزه باروری و علوم مرتبط با آن تلاش کردهاند امکانهایی برای حفظ باروری بیماران پدید آورند.
این جنینشناس با اشاره به تحقیقات جهانی پیرامون ناباروری که در دهه های اخیر پر رنگ تر شده است، گفت: تحقیقات نشان می دهد که میزان باروری در سطح جهانی در 50 سال اخیر تقریبا به نصف کاهش یافته و لذا، میزان ناباروری به طور مرتب در حال افزایش است. نتایج حاصل از بررسی عوامل، نشان دهنده آن است که از یک سو، عوامل محیطی و از سوی دیگر، عوامل اجتماعی، فرهنگی، روانی و همچنین، برخی از بیماریها بر باروری تاثیرمنفی می گذارند.
ادامه مطلب...
ادامه مطلب...
اکسیژن - آلودگی تشعشعی یکی از انواع آلودگی هوا است. تشعشعات زیان آور از قبیل پرتوهای مواد رادیو اکتیو، میدانهای الکترو مغناطیسی و امواج مخابراتی در این حوزه مطرح هستند. از گوشی تلفن همراه گرفته تا ماکرو فر، خطوط برق فشار قوی، داروهای رادیو اکتیو (رادیو داروها)، پارازیتهای ماهواره ای، اشعه ایکس در تصویر برداری پزشکی، پرتو درمانی(رادیو تراپی)، آنتن های سرور های رایانه ای، دکلهای مخابراتی و نیروگاههای هسته ای می توانند خطراتی را برای سلامت جانداران ایجاد کنند.
به این ترتیب رعایت موازین حفاظتی و تامین استانداردهای حداقلی در استفاده از این امواج بسیار ضروری است و کوتاهی و سهل انگاری در این زمینه به ویژه به علت مرئی نبودن امواج مذکور و در مواردی پایدار بودن اثرات آنها در محیط خطرات بزرگی را برای افراد، جامعه و محیط زیست به دنبال خواهد داشت.
توجه به افزایش موارد بروز بیماری سرطان در کشور در سالیان اخیر زنگ خطر را برای مردم و مسئولان به صدا در آورده است و به نظر می رسد دیگر فرصتی برای چانه زنی در خصوص کم خطر بودن این فناوریها و یا چشم بستن بر عوارض آنها بافی نمانده باشد.
ادامه مطلب...
پرداختن به امواج مزاحم و پارازيتها موضوع مهمي است؛ زيرا هم مسالهای عمومي و فراگير است هم اينكه ديدگاههاي مختلفي درباره مضر بودن يا نبودن اين پارازيتها مطرح است.
زیست بوم/ عابد فتاحي*: پرداختن به امواج مزاحم و پارازيتها موضوع مهمي است؛ زيرا هم مسالهای عمومي و فراگير است هم اينكه ديدگاههاي مختلفي درباره مضر بودن يا نبودن اين پارازيتها مطرح است.
اخيرا هم مسوولان سازمان هواشناسي در اين باره اظهارنظر كردند و گفتند امواج مزاحم مانع رصد و پيشبيني دقيق شرايط جوي و آب و هوايي ميشود. از طرفي برخي متوليان پزشكي و بهداشتي هم بر مضر بودن اين امواج مزاحم تاكيد دارند. ما هم در كميسيون بهداشت بارها مسوولان ذي ربط را به مجلس دعوت كرديم و در اين باره صحبت شده است اما آنچه بيش از هر چيز معلوم است نامعلوم بودن ميزان ضررهاي اين پارازيتها است. در برخي كشورها مخالفتي مبني بر استفاده از ماهواره و شبكههاي ماهوارهاي نيست و ايران و برخي ديگر از كشورها قوانيني در اين باره وضع كردند اما راه منع مردم براي استفاده از اين شبكهها نه از طريق امواج مزاحم است بلكه بايد راهكار فرهنگي و نرم را در پيش گرفت و از طرفي تلويزيون با افزايش سطح كمي برنامههايش مخاطبان را به خودش جذب كند.
ادامه مطلب...
طوفان تهران در تاریخ 12 خرداد 93 با وزش تندبادی با سرعت بیش از یک صد بیست کیلومتر در ساعت به همراه گرد و خاک غلیظ و رگبار شدید باران رخ داد که بر اثر این توفان پنج نفر کشته و بیش از 30 نفر مجروح و مصدوم شدند. سازمان هواشناسی این طوفان را پیش بینی نکرده بود و به همین دلیل باعث غافلگیری مردم و برجای گذاشتن خسارتهای زیادی شد.
عصر ایران - در گزارش رییس سازمان هواشناسی و کارشناسان در مورد طوفان خرداد ماه تهران عنوان شد که در سالهای اخیر، میدان دید رادار تهران و برخی دیگر از شهرها به دلیل نویزهای الکترومغناطیسی ناشی از منابع مختلف، بسیار محدود شده و غالبا تصاویر تولیدشده توسط رادارهای هواشناسی با نویز همراه است.
با گذشت بیش از پنج ماه از این حادثه، داوود پرهیزکار- رئیس سازمان هواشناسی در گفتوگو با ایسنا درخصوص امواج الکترومغناطیسی و تاثیر آن در اختلالات دادههای هواشناسی عنوان کرد: آنچه مشخص و غیرقابل انکار است، این است که برخی از رادارهای ما امواج مزاحم دارد که ممکن است منابع مختلفی باعث بروز آنها شده باشد که نیاز به شناسایی این عوامل وجود دارد.
ادامه مطلب...
ادامه مطلب...
ماجراي سرطانزا بودن پارازيتها مدت زمان زيادي است كه بين مسوولان مطرح شده و ارسال پارازيت روي امواج ماهوارهيي از سال ١٣٨٠ تا امروز ادامه دارد و اين درحالي است كه هنوز راهكار و نتيجهای درباره سرطانزا بودن يا نبودن اين پارازيتها اعلام نشده است.
زیست بوم/ سهيل سراييان: ماجراي سرطانزا بودن پارازيتها مدت زمان زيادي است كه بين مسوولان مطرح شده و ارسال پارازيت روي امواج ماهوارهای از سال ١٣٨٠ تا امروز ادامه دارد و اين درحالي است كه هنوز راهكار و نتيجهای درباره سرطانزا بودن يا نبودن اين پارازيتها اعلام نشده است. از سوي ديگر نهادهاي مختلفي درباره اين مساله پژوهش كردهاند و به اين نتيجه رسيدهاند كه پارازيتها سرطانزا هستند اما در همين رابطه روز گذشته محمود واعظي، وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات، درباره مضر بودن پارازيتها گفت: «درباره بحث تاثير پارازيتها بايد اين را اشاره كرد كه اگر منظور از پارازيت آن بخشي است كه مربوط به موبايل و تجهيزات مخابراتي ميشود، ما اين مسائل را از سوي سازمان تنظيم مقررات ارتباطات تحت كنترل داريم. تمام تلاش خود را به كار گرفتهايم تا فعاليتهايي كه دراين حوزه صورت ميگيرد مضر نباشد. اما اگر منظور از پارازيت به بخشهاي ديگر بازميگردد بايد گفت كه به نمايندگي از رييسجمهوري در كنار دوستاني از وزارتخانهها و بخشهاي مختلف، مسوول رسيدگي به اين موضوع شدهام و در حال حاضر گزارشي در اين بخش تهيه و براي رياستجمهوري ارسال شده است كه پس از اين بررسيها نتايج آن اعلام خواهد شد.»
ادامه مطلب...
بر متصدیان امور مملکتی واجب است حتی المقدور از پارازیت جلوگیری کنند.
شفقنا (پایگاه بین المللی همکاری های خبری شیعه) نوشت:حضرت آیت الله العظمی سید صادق روحانی به پرسش شفقنا درباره آسیب های احتمالی پارازیت بر بدن پاسخ گفته است.
با توجه به بهره برداری دشمنان اسلام از شبکه های ماهواره ای جهت پیگیری و انتشار اهداف خود بر ضد اسلام و ضد منافع جهان اسلام و ضد فرهنگ جوامع اسلامی ازیک سو و آسیب ارسال پارازیت بر روی این امواج ماهواره ای که منجر به افزایش احتمال بروز اختلالات عصبی و مغزی، آریتمی قلبی یا توقف حرکت قلب، مرگ کودکان و نوزادان، ابتلا به سرطان خون، ام اس و بیماری های صعب العلاج و به مرور زمان مرگ خاموش مسلمانان و سایر شهروندان کشورهای اسلامی می شود از سوی دیگر، آیا ارسال این پارازیت ها به لحاظ شرعی مجاز است یا خیر و چه حکمی دارد؟
بسمه تعالی جلت اسمائه
اگر عوارض ارسال پارازیت به همان نحو است که نوشته اید بر متصدیان امور مملکتی واجب است حتی المقدور از آن جلوگیری کنندو در صورت عدم قدرت بر جلوگیری از این کار، موظف هستند که اشخاص مبتلا به بیماری های ناشی از ارسال امواج را معالجه کنند.
ادامه مطلب...
به عبارت دیگر به گفته بسیاری از کارشناسان آلودگی هوا تنها دلیل بروز این بیماری ها نیست و آنچه که مزید بر علت شده تا پایتخت نشین ها را بیمار و عقیم کند، امواج نامرئی است که به عنوان پارازیت شناخته می شوند.
گمانه زنی ها حاکی از این است که پارازیت می تواند روی باروری زوج ها، مرده یا معلول زایی موثر باشند همانطور که، عنوان می شود پارازیت سرطانزا است.
ادامه مطلب...
کمتر از یکماه پس از آنکه «سازمان حفاظت محیطزیست » خواستار توقف ارسال «پارازیت»ها به دلیل سرطانزایی این امواج شده بود، خبر آمد دادستانی تهران هم به ماجرای «پارازیت»ها وارد شده و دستور رسیدگی برای پرونده شکایت از آسیبزابودن «پارازیت»ها را صادر کرده است.
زیست بوم به نقل از شرق نوشت: خبر ورود دادستانی تهران به ماجرای «پارازیت»ها را «خبرآنلاین» منتشر کرده و نوشته است دادسرای تهران پس از اینکه شکایتی درباره آسیبزابودن «پارازیت»های ماهوارهای دریافت کرد، دستور پیگیری و بررسی این موضوع را صادر کرد. مصطفی ترکهمدانی، وکیل دادگستری که به همراه یکی دیگر از شهروندان اقدام به ثبت شکایت در اینباره کرده بود، گفت: «امروز دادسرای تهران طی دستوری نسبت به پیگیری و بررسی آسیبهای «پارازیت» وارد رسیدگی شد.»
به گفته او، دادسرای تهران طی تعیین شعبه و ارجاع پرونده، دودستور و استعلام درباره آسیبهای احتمالی «پارازیت»ها را به وزارت ارتباطات و سازمان محیطزیست صادر کرد. این وکیل دادگستری توضیح داد: «با توجه به سابقه و اظهارنظر معاون زیست انسانی سازمان محیطزیست کشور درباره سرطانزابودن «پارازیت» این شکایت مطرح شد.» پیش از این نیز معصومه ابتکار، رییس «سازمان محیطزیست»؛ بارها اعلام کرده بود میزان تشعشعات امواج پارازیتی که دسترسی به شبکههای ماهوارهای را مختل میکند، برای سلامتی زیانآور است.
البته ابتکار از زمانی که عضو شورای شهر تهران بود پیگیر ماجرای «پارازیت»ها و عوارض آن برای سلامت انسانها بود و در نهایت اوایل مهرماه معاون محیطزیستی انسانی او در سازمان تحت امرش نظرنهایی درباره سرطانزابودن «پارازیت»ها را اعلام کرده و خواستار توقف ارسال آنها شد. سعید متصدی، معاون محیطزیست انسانی «سازمان محیطزیست» در این رابطه گفته بود «سازمان محیطزیست از کمیته رسیدگی به وضعیت «پارازیت»ها درخواست کرد با توجه به سرطانزابودن «پارازیت»ها، تصمیم دیگری برای مقابله با تهاجم فرهنگی اتخاذ شود» طبق اعلام این مقام مسوول برای رسیدگی به وضعیت «پارازیت»ها، کمیته مشترکی با همکاری «سازمان محیطزیست» و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تشکیل شده و تاکنون جلسات آن در سطح وزیر برگزار و مصوباتی نیز داشته است.
ادامه مطلب...
ادامه مطلب...
حشمت اله بسطامی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: منشأ یابی ذرات معلق موجود در هوا یکی از پروزه های مهم است که این شرکت از ابتدای سال جاری آغاز کرده و تا ابتدای دی ماه نتایح حاصل از آن اعلام می شود.
به گفته وی، ذرات معلق دو منشا اصلی طبیعی و ذرات حاصل از احتراق سوخت های فسیلی از جمله دیزل و گازوئیل دارند.
سخنگوی شرکت کنترل کیفیت هوای تهران اظهار داشت: ریزگردهای با منشأ طبیعی که غالبا ترکیب سیلیسی دارند و به اصطلاح به آنها غبار محلی گفته می شود خطر چندانی ندارند و سالهای متوالی به اندازه های مختلف در هوا وجود دارند. بسطامی با اشاره به ریزگردهای موجود در سیستان و بلوچستان گفت: بدن انسان تا حدودی قدرت خود پالایی و مقاومت در برابر ریزگردها با منشأ طبیعی را دارد اما مشکلات اصلی را ریزگردهای ناشی از سوخت های فسیلی برای سلامت مردم ایجاد می کنند.
ادامه مطلب...
آیت الله موسوی اردبیلی در دو راهی فوق، مضرات جسمی را در صورت اثبات مهمتر از مضرات فرهنگی سیاسی دانسته، چنین پاسخ داده اند: «چنانچه ثابت شود که ارسال پارازیت موجب ضرر معتنابهی مانند موارد مذکور در سئوال می شود ارسال آنها جایز نیست».
عصر ایران - شفقنا «پایگاه بین المللی همکاری های خبری شیعه»، استفتائی را به شرح متن زیر به دفتر مراجع و آیات عظام فرستاده است: «با توجه به بهره برداری دشمنان اسلام از شبکه های ماهواره ای جهت پیگیری و انتشار اهداف خود بر ضد اسلام و ضد منافع جهان اسلام و ضد فرهنگ جوامع اسلامی از یک سو و آسیب ارسال پارازیت روی این امواج ماهواره ای که منجر به افزایش احتمال بروز اختلالات عصبی و مغزی، آریتمی قلبی یا توقف حرکت قلب، مرگ کودکان و نوزادان، ابتلا به سرطان خون، ام اس و بیماری های صعب العلاج و به مرور زمان مرگ خاموش مسلمانان و سایر شهروندان کشورهای اسلامی می شود از سوی دیگر، آیا ارسال این پارازیت ها به لحاظ شرعی مجاز است یا خیر و چه حکمی دارد؟»
آنچنان که متن استفتاء به روشنی نشان می دهد سوال مربوط به تزاحم دو تالی فاسد است: مضرات جسمی شبکه های ماهواره ای و مضرات فرهنگی- سیاسی آنها. در واقع، درخواست پرسشگر، تعیین تکلیف بر سر این دو راهی است که پرهیز از کدام دسته مضرات لازمتر و مهمتر است. اگر به لحاظ شرعی، اجتناب از مضرات جسمی مذکور در استفتا واجبتر باشد نتیجه آن است که ارسال پارازیتها شرعا حرام خواهد بود.
طبعا عمده آیات عظام مسئله را بر محور این تزاحم پاسخ داده اند. آیت الله مکارم شیرازی که با توجه به اهمیت هر دو مفسده فوق، به دنبال راهی برای رفع تزاحم و امکان پرهیز توامان از هر دو دسته مضرات بوده، پاسخ داده اند: «باید تدبیری اندیشید که هم جلوی مفاسد ماهواره ها گرفته شود و هم ضرری بر جسم مردم وارد نشود».
ادامه مطلب...
«داوود پرهیزگار» رئیس سازمان هواشناسی کشور در این بازدید از وجود اختلال در امواج رادار هواشناسی استان تهران خبر داد و گفت: این اختلال ثبت دادههای راداری و پیشبینی را دچار اشکال میکند و براساس اطلاعات راداری به نظر میرسد پارازیتهای مختلکننده امواج ماهوارهای دلیل این اختلال در رادار تهران مستقر در منطقه پرند هستند.
او گفت: البته سازمان تنظیم مقررات امواج رادیویی، وابسته به وزارت ارتباطات باید در این موردنظر نهایی را اعلام کند.
ادامه مطلب...
ادامه مطلب...
تا کنون اما هیچ کس مسؤولیت این پارازیت ها را بر عهده نگرفته است. گو این که اساساً در این کشور چیزی به نام پارازیت وجود ندارد و مسوولان ایرانی همانقدر که درباره حادثه چرنوبیل مسؤولیت قبول می کنند در این باره هم پاسخگو هستند!
اینک اما یک نفر پا پیش گذاشته است: معاون سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی.
ماجرا از آنجا آغاز شد که سازمان هواشناسی رسماً اعلام کرد علت این که نتوانست توفان اخیر تهران را پیش بینی کند، اختلالاتی بود که پارازیت ها بر روی تجهیزات راداری هواشناسی ایجاد کرده بودند.
ادامه مطلب...
سازمان محیط زیست از کمیته رسیدگی به وضعیت پارازیت ها درخواست کرد، با توجه به سرطان زا بودن پارازیت ها، تصمیم دیگری برای تهاجم فرهنگی اتخاذ شود.
خبر آنلاین به نقل از ایرنا نوشت : سعید متصدی معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست با اعلام مطلب فوق، گفت: برای رسیدگی به وضعیت پارازیت ها کمیته مشترکی با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تشکیل شده است و تاکنون جلسات آن در سطح وزیر تشکیل و مصوباتی نیز داشته است.
او گفت: بر اساس این مصوبات قرار شد مبحث مربوط به پارازیت ها و تاثیر آن بر روی انسان با جدیت پیگیری شود زیرا بحث سرطانزا بودن پارازیت ها بارها مورد بررسی قرار گرفته است و احتمال بروز این بیماری به علت تاثیر پارازیت ها در انسان وجود دارد.
متصدی گفت: پیشنهاد سازمان محیط زیست بر حذف کامل پارازیت ها است اما اگر قرار است برای مقابله با بحث تهاجم فرهنگی و حفاظت از شان و کیان کشور اقدامی انجام شود بهتر است راه های دیگری برای آن پیشنهاد شود.
متصدی گفت: اکنون در کمیته مشترک رسیدگی به پارازیت ها کار با جدیت دنبال می شود و یک سری آزمایش ها در حال انجام است تا با بررسی نتایج آن بتوانیم به راهکاری اساسی و قطعی دست یابیم، رسیدن به این هدف نیازمند هماهنگی بین دستگاه های مختلف و شرایط کشور است.
ادامه مطلب...
امواج آزاردهنده پارازیت، شرایطی را فراهم آورده است که کلاغ ها نتوانسته اند آن را تحمل کنند و از تهران مهاجرت کرده اند؛ شاید هوش کلاغ ها به آدم نرسد اما فهمیده اند که دیگر نمی توانند در تهران زندگی کنند.
شبنم - امواج آزاردهنده پارازیت، شرایطی را فراهم آورده است که کلاغ ها نتوانسته اند آن را تحمل کنند و از تهران مهاجرت کرده اند؛ شاید هوش کلاغ ها به آدم نرسد اما فهمیده اند که دیگر نمی توانند در تهران زندگی کنند.یک کارشناس محیط زیست می گوید در کنار آلودگی هوا؛ پارازیت ها هم یک عامل موثر در فراری شدن کلاغ ها از شهر تهران هستند.
ادامه مطلب...
معاون رييس جمهور در سازمان حفاظت محيط زيست، اين گزارش را كامل و جامع مي داند. او معتقد است گزارش ارسالي از سوي وزارت ارتباطات، تمامي جنبه ها را بررسي كرده و مي توان به جمع بندي آن اطمينان كرد. معصومه ابتكار، در پاسخ به «اعتماد» در خصوص اين گزارش مي گويد: «گزارش مبسوط و كاملي بود، به نظر همه اعضاي مرتبط با آن آمد و همه آن را امضا كرديم. جمع بندي هاي اين گزارش، بسيار جامع است، اما آنچه در اين ميان مهم است، اين است كه در اين زمينه، پايش و اندازه گيري صورت گرفته و موضوع، كنترل شده است.
دستگاه هاي مختلف چون وزارت بهداشت، سازمان انرژي اتمي، سازمان مقررات راديويي و همه دستگاه هاي مسوول، در اين جمع بندي حضور داشتند و يك سياست و جهت گيري مشتركي را اتخاذ كردند.»او در ادامه نگراني هايي كه در شوراي شهر نسبت به اين موضوع داشت و ادامه آن را در جايگاه معاونت رييس جمهور ابراز داشت، اقدام وزير ارتباطات در اين خصوص را حائز اهميت دانست و گفت: «فكر مي كنم كار وزير هم در اين زمينه مهم بوده كه شرايط را فراهم كردند تا به چنين گزارشي برسيم، نگراني هاي مان را اعلام كرديم تا در نهايت به چنين اطلاعاتي رسيديم.»
ادامه مطلب...
به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر کمال الدین پیرموذن عضو هیأت رئیسه فراکسیون محیط زیست در جمع خبرنگاران با بیان اینکه مجموعه حاکمیت باید نسبت به امواج پارازیت اهتمام جدی داشته باشد، گفت: ایجاد پارازیت با توجه به تحولات تکنولوژیکی و اجتماعی کارکرد مصونیت بخشی خود را از دست داده است و همچنین برای سلامتی آحاد جامعه مضر است. البته ارایه برنامه مفید از سوی صداوسیما میتواند راه هایی را برای حل این مشکل ایجاد کند و میتوان در قانون استفاده از این امر را برای مقاطعی محدود که امنیت ملی کشور را به خطر میاندازد در نظر گرفت.
پیرموذن خاطرنشان کرد: به لحاظ قانونی سازمان تنظیم مقررات رادیویی وابسته به وزارت ارتباطات و همچنین سازمان انرژی اتمی نسبت به امواج یون ساز و امواج تریون ساز مسئولیت دارند و بایستی مجدانه و قاطعانه انجام وظیفه کرده و دولت هم نسبت به حکم اجرای این وظایف کنترل داشته و نتیجه را به افکار عمومی اعلام کند.
ادامه مطلب...
به جای آن که دکل مخابراتی در نقطهای مرتفع قرار گیرد در جایی قرار گرفته که میزان آسیبرسانی آن، بهویژه برای کسانی که در طبقات بالای آپارتمانهای پیرامون زندگی میکنند، بسیار بالا است.
عصر ایران؛ علیرضا افشاری - به احتمال فراوان، در مسیر روزانهتان چندین دکل مخابراتی را دیدهاید. دکل هایی که بر شمارشان افزوده میشود.
در دو مورد با کسانی برخورد داشته ام که پیشنهاد شرکتهای مخابراتی را برای اجاره پشتبامِ منزلشان- آن هم با رقمهایی که این روزها میتواند کمکخرجِ خوبی برای خانواده باشد- نپذیرفته اند.
استدلالشان هم- همانگونه که می توان حدس زد- سلامت خانوادهشان بوده است و این که دریافت چنین پولهایی در قبال گرفتار شدن خود یا دیگران به امراض علاجناپذیر پسندیده نیست. اما همان ها پس از مدتی این دکلها را دیده اند که از بوستان و پارکِ نزدیکِ منزلشان سر درآورده است! یعنی همین پیشنهاد را شهرداری منطقه پذیرا شده و بی آنکه از مردمِ محل نظری بخواهد قرارداد بسته اند و دکل در بوستان نصب شده است.
به سخن دیگر، به جای آن که دکل مخابراتی در نقطهای مرتفع قرار گیرد در جایی قرار گرفته که به گفتهی کارشناسان میزان آسیبرسانی آن، بهویژه برای کسانی که در طبقات بالای آپارتمانهای پیرامون زندگی میکنند، بسیار بالا است.
بهتازگی ریيس «کميسيون سلامت، محيط زيست و خدمات شهري شوراي شهر تهران» اعلام کرده است خطر تشعشعات دکلهاي مخابراتي با دستکاري اپراتورها افزايش یافته است: «اپراتورهاي تلفن همراه هنگام نصب دکلهاي مخابراتي در مواردي، براي اين که پوشش کاملتري ايجاد کنند، وات خروجي دکلها را از استاندارد خارج ميکنند و افزايش ميدهند. اين کار باعث افزايش تشعشعات مضر ميشود و تهديدي جدي براي سلامت افراد به حساب می آید».
دکتر رحمتالله حافظي- که خود متخصص طب فيزيکي و توانبخشي است- در گفتوگو با روزنامه خراسان همچنین یادآوری کرده است: «در بررسي هايي که در زمينه سنجش استاندارد دکلهاي مخابراتي داشتيم، متوجه شديم درصد بالايي از اين دکلها بی مجوز، غيرقانوني و غيراستاندارد و به دور از نظارتهاي لازم نصب شدهاند».
ادامه مطلب...
به گزارش سرويس بينالملل باشگاه خبرنگاران به نقل از شبکه تلویزیونی پرس تی وی، استفاده رژیم صهیونیستی از سلاحهای ممنوع، تا سالهای متمادی محیط زیست غزه را آلوده کرده است.
ادامه مطلب...
تاثير پارازيت ها در تشخيص پديده هواشناسي را قبل از وقوع توفان به سازمان هاي ذي ربط اطلاع داده بوديم.
زیست بوم/ حمیدرضا خالدی: درحالي كه مديران بخش ارتباطات وزارت مخابرات، ادعاي سازمان هواشناسي مبني بر تاثير منفي پارازيت ها را برعملكرد دستگاه هاي پيش بيني حوادث طبيعي چندان علمي نمي دانستند، ديروز يكي از مديران سازمان هواشناسي بار ديگر با طرح اين مساله، همچنان بر تاثير پارازيت بردستگاه هاي خود اصراركرده از آن به عنوان دليلي براي ايجاد اختلال در دستگاه هاي سازمان هواشناسي ياد كرد.
مدير پيش بيني هشدار سريع هواشناسي كشور درگفت وگو با ايسنا گفت: تاثير پارازيت ها در تشخيص پديده هواشناسي را قبل از وقوع توفان به سازمان هاي ذي ربط اطلاع داده بوديم. مهندس احد وظيفه در رابطه با گزارش مجلس مبني بر اختلال شبكه راداري هواشناسي در روز وقوع توفان تهران به دليل وجود پارازيت ها گفت: قبل از اين اتفاق اين موضوع را اطلاع داده بوديم و با سازمان هاي ذي ربط در اين رابطه مكاتبه داشتيم. وي درخصوص پيش بيني خود درمورد علت اين تداخل امواج تصريح كرد: نويز احتمالاناشي از تلفن هاي بي سيم يا فركانس هاي ديگري كه به صورت غيرمجاز وارد فركانس رادار ما شده است، انعكاس هايي را در شبكه راداري هواشناسي ايجاد كرد كه باعث بروز اختلال در تصوير رادار شد. مدير پيش بيني هشدار سريع هواشناسي كشور در ادامه اذعان كرد: در اين گزارش علمي تاكيد شده بود كه به دليل وجود اين اختلال، امكان تشخيص پديده هواشناسي و غيرهواشناسي بسيار دشوار بود.
اما درادامه پيگيري هاي «اعتماد» درخصوص صحت و سقم اين ادعا و مبناي علمي آن، حسن رضواني، معاون نظارت و اعمال مقررات سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي درگفت وگو با خبرنگار «اعتماد» در مورد امكان تداخل امواج و تاثير آن بر دستگاه هاي سازمان هاي مختلف گفت: معمولافركانس هاي مورد استفاده در هر كشور توسط سازمان هاي جهاني مرتبط تعيين شده و استانداردهاي خاصي را دارند. وي با اشاره به اينكه مجوز استفاده از فركانس هاي دستگاه هاي سازمان هاي مختلفي چون صدا و سيما يا همين سازمان هواشناسي را نيز ما صادر مي كنيم، افزود: اين فركانس ها به گونه اي تعيين مي شوند كه با فركانس هاي دستگاه هاي سازمان هاي ديگر تداخل نداشته باشند. رضواني درمورد امكان پيش آمدن تداخل درفركانس هاي راديويي گفت: البته نمي توان گفت كه اصلاو به هيچ عنوان امكان پارازيت يا تداخل امواج وجود ندارد ولي امكان اين امر خيلي كم است.
وي تصريح كرد: مواردي را داشته ايم كه سازمان صدا و سيما يا سازمان هاي ديگر گزارش بروز اختلال هايي را درسيستم هاي خود داده اند كه سريعا بررسي شده و مشكل مربوطه حل شده است. معاون نظارت و اعمال مقررات سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي كشور دربخش ديگري از سخنان خود درپاسخ به اين سوال كه آيا ممكن است اين نويزها و پارازيت ها ناشي از امواج راديويي و الكترومغناطيسي مورد استفاده از سوي دستگاه هاي امنيتي باشد ؟ گفت: آنها هم فركانس هاي خاص خود را دارند اما همان طور كه گفتم اين فركانس ها كه از سوي سازمان جهاني تعيين مي شود، براي سازمان هاي نظامي و امنيتي نيز طیف ويژه اي را دارند كه به شكل استاندارد «نبايد» بر عملكرد دستگاه هاي حساس الكترونيكي تاثيري داشته باشند.
وي درعين حال تاكيد كرد: البته نمي توان با قاطعيت گفت كه امواج مورد استفاده اين سازمان ها تداخل ايجاد مي كنند يا خير چون ما از عملكرد آنها اطلاعي نداريم!
رضواني درتوضيح اين سخن خود گفت: تمام مجوزهاي كاركردن دستگاه هاي ارتباطي و مخابراتي سازمان هاي كشور از سوي ما صادر مي شود اما سازمان ها و ارگان هايي چون ارتش و سايرنهادهاي انتظامي و امنيتي خارج از اين دايره هستند و ماهيچ گونه نظارتي برعملكرد آنها نداريم.
ادامه مطلب...
شما چه نظری درباره پارازیت ها دارید؟ اصلا در کدام محله تهران یا سایر کلان شهرها زندگی می کنید و آیا پارازیت در محله شما وجود دارد یا خیر؟ آیا شده به پزشک مراجعه کنید و علت بیماری شما امواج پارازیت ذکر شود؟
سرویس سلامت شفاف: سردرد، سرگیجه، سقط جنین، سرطان و مشکلات تنفسی، این ها همه مشکلاتی است که گریبان گیر پایتخت نشین ها است. بیماری هایی که در ابتدای امر به نظر می رسد تنها نتیجه آلودگی هوای تهران و دود و دمی باشد که تهرانی ها هر روز روانه ریه های خود می کنند، اما اینچنین نیست.
به عبارت دیگر به گفته بسیاری از کارشناسان آلودگی هوا تنها دلیل بروز این بیماری ها نیست و آنچه که مزید بر علت شده تا پایتخت نشین ها را بیمار و عقیم کند، امواج نامرئی است که به عنوان پارازیت شناخته می شوند.
امواجی که برای مختل کردن شبکه های ماهواره ها ارسال می شوند و نهاد مسئول آنها هم هرگز معلوم نشده است. نتیجه هم این شده که انواع و اقسام شایعات پارازیتی در پایتخت قوت گرفته که تا پیش از روی کار آمدن دولت روحانی به طور جدی به آنها پرداخته نشده است. شایعاتی که گاهی توسط مسئولین تلویحا تایید می شود و همین امر باعث می شود افکار عمومی شاخ و برگ بیشتری به این شایعات بدهد.
بعد از روی کار آمدن دولت روحانی اما هر چند معصومه ابتکار اعلام کرد: دلایل ایجاد سرطان متعدد است؛ درصدی ممکن است ژنتیکی باشد، بخشی مربوط به نوع تغذیه و آلودگیهای محیطزیست یا مصرف دخانیات مثل قلیان و... است. پس نمیتوان علت آن را صرفا مشکلات محیط زیست و پارازیت دانست.
اما وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پاسخ به کاربران در شبکه های اجتماعی دراین خصوص گفت: اگر ارسال پارازیت بر روی ماهواره ها، سلامت مردم را تهدید کند، رییس جمهوری شخصا در این موضوع ورود خواهند کرد و به اطلاع مردم خواهند رساند تا امید ها برای باز کردن گره کور شایعات پارازیتی تازه شود.
ادامه مطلب...
دکتر رحمت الله حافظی در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: در بررسی هایی که در خصوص استاندارد بودن دکلهای مخابراتی داشتیم متوجه شدیم درصد بالایی از این دکلها بدون مجوز، غیرقانونی و غیراستاندارد نصب شده اند.
وی ادامه داد: تعیین استاندارد بودن این دکل ها بر عهده سازمان انرژی اتمی و جانمایی و صدور مجوز نصب آنها نیز بر عهده شرکت ارتباطات شهر است.
میلیاردها تومان می گیرند مجوز نصب دکل می دهند
وی با بیان اینکه 185 شرکت خدمات اینترنتی داریم که اگر هر کدام برای پوشش اینترنتی هزار دکل در سطح شهر نصب کنند تمام سطح شهر پر از دکل می شود، تصریح کرد: در حال حاضر در دنیا استفاده از تکنولوژی نسل چهارم و پنجم در حال شکل گیری است.
رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری با اشاره به اینکه نهادی که مجوز این دکل ها را صادر می کند میلیاردها تومان دریافت می کند تا اجازه نصب اپراتور جدید را بدهد، تاکید کرد: انتظار ما از دستگاه های مربوطه به خصوص وزارت ارتباطات این است که اگر قصد اجازه فعالیت به اپراتورهای جدید را می دهد بر اساس تکنولوژی نسل چهارم و پنجم باشد. مزیت این تکنولوژی علاوه بر آن که خدمات جدیدتری ارایه می کند کاهش دکلها در سطح شهر است به طور مثال اگر اپراتور اول هزار دکل در سطح شهر داشته باشد با استفاده از نسل جدید این دکلها به 200 دکل کاهش خواهد یافت.
تغییر در وات خروجی دکل ها /افزایش امواج دکل ها سلامت شهروندان را تهدید می کند
ادامه مطلب...
وجود پارازیت های شبکه های تلفن همراه زنبورها را هم دچار دردسر کرده است!
اکسیژن - چند سالی است که متخصصان و پزشکان درباره تاثیرات ناگوار امواج الکترومغناطیسی اعم از میدانهای الکترومغناطیسی خطوط برق فشار قوی، امواج شبکه و دکلهای تلفن همراه، امواج ساطع شده از گوشیهای موبایل، امواج آنتنهای سِروِرهای اینترنتی، پارازیتهای ارسالی روی برنامه های شبکه های ماهواره ای و ... اعلام خطر می کنند. با این حال حرکت در جهت کاهش این خطرات به ویژه در مناطق پرجمعیت و شهرها چنان که باید جدی نبوده و برنامه مشخص و جامعی از جانب مسئولان مرتبط در دولتهای نهم و دهم در این خصوص اجرا نشد.
اعلام گزارشهای مختلف در حوزه سلامت انسانی و جانوری از گوشه و کنار کشور درباره آثار سوء این امواج، نشان از واقعی بودن تاثیرات مذکور بر روی موجودات زنده دارد و جا دارد قبل از آنکه بیش از این دیر شود و خسارات جسمانی، روانی و اقتصادی وارد شده بر مردم و دولت ما را عبرت تاریخ نماید، استفاده ار فناوریهای مخابراتی و انتقال انرژی الکتریکی با الزامات بهداشتی و زیست محیطی همراه شوند.
از جمله خبر گزاری مهر در خبری با عنوان "عدم حمایت مسئولان کام شیرین عسل را تلخ کرد/ زنبورهایی که با امواج تلفن همراه گمراه میشوند" به بررسی مسائل و مشکلات زنبورداری در کشور پرداخته است. در بخشی از این خبر به تاثیرات سوء آلودگی هوا از نوع تشعشعی بر زنبورها اشاره شده است. در این زمینه مهر نوشت :
زنبور یکی از آفریده های مهم خداوند برای پایداری انسان و کره زمین است. اهمیت زنبور تا حدی است که خداوند سوره ای از قرآن را به آن اختصاص داده و خواص زنبور و عسل را در آن تاکید کرده است.
استان گلستان هم به دلیل تنوع اقلیمی و شرایط مختلف آب و هوایی از نظر پرورش زنبور عسل بسیار مستعد است و به همین دلیل افراد زیادی به این حرفه مشغول هستند اما، متاسفانه در سال های گذشته، مشکلات زنبورداران به حدی زیاد شده که بسیاری از آنها دیگر به زنبور داری به عنوان حرفه نگاه نمی کنند و یا اگر هم درامدی از این طریق دارند به عنوان شغل دوم آنها است.
ادامه مطلب...
برخی از کارشناسان معتقدند پارازیت ها بر حیوانات و رشد گیاهان هم تاثیر مخرب دارد.
عصر ایران - معاون رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: مسوول اصلی پیگیری موضوع پارازیت ها، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و سازمان انرژی اتمی است و محیط زیست هم به طور جد پیگیر این موضوع از دستگاه های مرتبط است.
معصومه ابتکار عصر جمعه در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: کمیته ای برای بررسی موضوع پارازیت ها در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تشکیل شده است که دستگاه های مختلف از جمله سازمان حفاظت محیط زیست عضو این کمیته هستند.
وی افزود: دستگاه های عضو این کمیته ملاحظات جدی خود در ارتباط با بحث امواجی که اختلال ایجاد می کند را بیان کرده و به بحث و بررسی در مورد آن می پردازند.
معاون رییس جمهوری با بیان اینکه امیدواریم این جلسه در سطح عالی تشکیل تا تصمیمات جدی تری گرفته شود اظهار کرد: دولت بسیار پیگیر این مساله است و از مراجع دیگر هم دنبال می شود.
وی تاکید کرد: این یک مساله مشترک بین وزارت ارتباطات فناوری و اطلاعات، وزرات بهداشت درمان و آموزش پزشکی، سازمان انرژی اتمی و سازمان حفاظت محیط زیست است.
چندی پیش نیز سید محمد مجابی معاون توسعه مدیریت حقوقی و امور مجلس سازمان حفاظت محیط زیست به ایرنا گفته بود: سازمان حفاظت محیط زیست به وظایف قانونی خود در مورد آلودگی هوا که پارازیت ها هم یکی از آنها است، عمل می کند، از مجلس ششم تاکنون، مجلس شورای اسلامی در مورد پارازیت ها اقداماتی را دنبال می کند و در کمیسیون های مختلف آن را مطرح کرده است اما هنوز به یک جمع بندی نرسیده اند و زمانی که این جمع بندی حاصل شود قطعا اطلاع رسانی خواهد شد.
وی با بیان اینکه سازمان حفاظت محیط زیست به تمام تکالیف قانونی خود در حوزه پارازیت ها عمل می کند و پیگر موضوع است گفت: این سازمان در این زمینه با مجلس شورای اسلامی تعامل خوبی دارد و موضوع پارازیت ها را مانند دیگر وظایف خود در مجلس پیگیری می کند و هرگاه دراین زمینه مجلس شورای اسلامی نیاز به اظهار نظر داشته باشد سازمان محیط زیست در مجلس حاضر خواهد شد.
ادامه مطلب...
به گزارش خبرنگار ماين نيوز، دكتر اصغر محمدي فاضل در اين همايش دو روزه با اشاره به اينكه موضوع ريزگرد و گرد و غبار امروز به يكي از مهمترين مسائل كشور در حوزه محيط زيست تبديل شده است، عنوان كرد: بررسيهاي ما از ميكروفسيلهاي موجود در ريزگرد و گرد و غبار موجود در كشور نشان ميدهد كه اين گرد و غبارها از منطقه شاخ آفريقا توانستهاند با استفاده از جريان هوا خود را به كشورمان برسانند.
وي افزود: اين ريزگردها از منطقهاي وارد كشورمان ميشوند كه در آن از اورانيوم ضعيف شده استفاده شده است. در عراق هم كه كاملا تائيد شده كه از اورانيوم ضعيف شده استفاده شده است. به اين ترتيب ميتوانيم نتيجه بگيريم كه احتمال ورود غبار آلوده به اورانيوم وجود دارد.
او با اشاره به اينكه اين توانايي در دنياي امروز وجود دارد كه با استفاده از غبار، مردم يك منطقه را تحت تاثير قرار دهند، گفت: مثلا ميتوانند با افزودن موادي به غبار مردم يك منطقه را غمزده، ناراحت يا حتي خوشحال كنند. ما بايد به جاي توقع از ديگران كه مراقب محيط خود باشند، خودمان مراقب محيط اطرافمان باشيم.
محمدي فاضل با اشاره به اينكه مديران بخشهاي مختلف دولت نياز به اصلاح تفكرات خود در حوزه حفاظت از محيط زيست دارند، اظهار كرد: تفنگهاي موجود در كشور سالي حدود ۲۰۰ فشنگ سهميه گلوله دارند و اگر فرض كنيم تنها ۱۰ درصد از اين گلولهها به صورت تفريحي شليك شوند سالي چند ميليون تيراندازي در كشور رخ ميدهد. اين در حالي است كه ما تنها ۱۸۰ هزار جنبنده قابل شكار در كشور داريم كه بسيار ناچيز است.
رئيس دانشگاه محيط زيست با اشاره به اينكه متاسفانه در كشور همه از آن روستايي گرفته تا مدير و وزير فكر ميكنند بخش محيط زيست مزاحم كار آنها است، گفت: با كمال تاسف بايد بگويم كه ما چيزي به عنوان غذا و تغذيه سالم در كشور نداريم و آن چيزي كه در كشور به عنوان غذا مصرف ميشود از جنبههاي مختلف مانند مقدار سم و كود سالم نيست. البته من كاري به موارد استثنايي ندارم.
محمدي فاضل با اشاره به اظهارات اخير رئيس سازمان حفاظت محيط زيست كه به مردم توصيه كرده بود اگر ميتوانند از تهران بروند، توضيح داد: من به مردم توصيه ميكنم تا جايي كه ميتوانند از منازل خود خارج شوند، چرا كه به دليل تركيبات خطرناكي كه در منازل وجود دارد اعم از روكش، كفپوش و غيره حتي در فضاي داخل منازل نيز با خطرات زيادي مواجهيم.
وي با اشاره به فجايعي مانند آنچه كه در مورد آب پرديس رخ داد، اضافه كرد: وقتي آب كلر دار را حرارت ميدهيم و مصرف ميكنيم نبايد توقع داشته باشيم كه مريض نشويم.
ادامه مطلب...
به گفته وی، با تصویب این سه قانون بازوهای نظارتی و اجرایی سازمان محیط زیست قوی تر می شود.
متصدی با اشاره به مصوبه آلودگی هوا به عنوان یکی دیگر از دستاوردهای این معاونت گفت: مصوبه مقابله با آلودگی هوا در 9 محور اصلی و 35 فعالیت نیز ظرف 3 تا 5 سال آینده منجر به کاهش آلودگی هوا می شود.
25 درصد طرح های توسعه ای با ارزیابی زیست محیطی رد شدند
معاون انسانی سازمان محیط زیست یکی از مهمترین اقدامات این معاونت را ساماندهی ارزیابی ها و بازنگری در ساختار آنها عنوان کرد و افزود: در حال حاضر تعداد زیادی از پروژه های توسعه در استان ها توسط تیم تخصصی استانی و دانشگاهی و سمن ها بررسی می شود و چنانچه مبانی زیست محیطی در آنها در نظر گرفته نشده باشد، در همان مرحله استانی جلوی آن گرفته می شود که این اقدام نیز برای جلوگیری از تخریب محیط زیست بسیار مهم است.
وی بیان کرد: از 145 طرح توسعه ای که به این سازمان ارائه شده، حدود 25 درصد آنها به دلیل در نظر نگرفتن مسائل زیست محیطی و یا ارائه گزارش نادرست از سوی پیمانکار رد شده اند.
را ه اندازی 55 ایستگاه پایش گرد و غبار در سال جاری
ادامه مطلب...
ظاهرا ما باید اول با هر پدیده نو مقابله کنیم و آب که از سر گذشت، آن را بپذیریم. همیشه میخواهیم 20 سال با دنیا فاصله داشته باشیم؛ لااقل همراه دنیا حرکت کنیم.
علی جنتی در یک نشست صبحانه و حاشیه آن اظهاراتی را درباره تأثیر گروههای فشار بر وزارت ارشاد، فیلترینگ، ماهواره و پارازیت و اقدامات این وزارتخانه درباره حجاب مطرح کرد که خبر کامل آن در عصر ایران به نقل از ایسنا آمده است. با توجه به نقش پارازیتها در آلودگی تشعشعی هوا در اینجا این بخش از سخنان وزیر ارشاد را تقدیم می کنیم.
علی جنتی با حضور در نشست صبحانه کاری اتاق بازرگانی، صنایع و معادن ایران که روز یکشنبه 18 خردادماه برگزار شد، پس از شنیدن سخنان اعضای هیأت نمایندگان اتاق ایران، با تأکید بر ضرورت کاهش فشار در حوزه فرهنگ اظهار کرد: من کاملا این موضوع را قبول دارم و از کمکهای شما در این زمینه استقبال میکنم که قلمرو فرهنگ برای حرکت و خلاقیت به یک فضای باز نیاز دارد. من بارها گفتهام که فرهنگ را در محیطهای بسته و گلخانهای نمیتوانیم رشد بدهیم. باید در محیط باز با تضارب آرا و تبادل اندیشه فرهنگ را رشد دهیم که تا اندازهای این موضوع ایجاد شده اما مطلوب نیست و ما هنوز تحمل شنیدن حرف مخالف و حرف متفاوت با سلیقه خود را نداریم. باید این تحمل را در خود ایجاد کنیم.
او افزود: براساس تعلیمات قرآن، باید حرف خود را با منطق بزنیم. رییسجمهور ما یک جمله میگویند و همین یک جمله را نمیتوانند تحمل کنند. میگویند شما در انگلیس درس خواندهاید یا در قم؟ باید فضایی باشد که راحت حرفهایمان را بزنیم تا کشور رشد کند. باید کاری کنیم که علاوه بر پیشینه پرافتخارمان بتوانیم به امروزمان هم افتخار کنیم و فضایی ایجاد شود که در کتابها و مطبوعاتمان همه هرچیزی میخواهند بنویسند، تخریب هم نکنند. در سینما و حوزههای دیگر هم همینطور باید فضا را باز کرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تأکید بر ضرورت باز شدن فضا، به دورانی اشاره کرد که با دستگاه ویدیو و فکس هم مشکل داشتیم.
جنتی با اشاره به لزوم باز شدن فضا در حوزه فرهنگ و سایر حوزهها گفت: در شبکههای اجتماعی و فضای مجازی هنوز نمیدانیم که وایبر و واتس آپ را باید فیلتر کنیم یا نه؟ زمانی با ویدیو هم مشکل داشتیم که حل شد. حتی زمانی سر فکس هم حرف داشتیم.
او در ادامه اظهار کرد: وقتی استاندار خراسان بودم آقای غرضی وزیر ارتباطات بودند. در آن زمان یکسری دستگاه فکس فرستاده بودند برای وزیران و استاندارها و نامه محرمانه هم همراهش بود که این فکس فقط در اتاق شما باشد و کس دیگری به آن دسترسی نداشته باشد. ظاهرا ما باید اول با هر پدیده نو مقابله کنیم و آب که از سر گذشت، آن را بپذیریم. همیشه میخواهیم 20 سال با دنیا فاصله داشته باشیم؛ لااقل همراه دنیا حرکت کنیم.
ادامه مطلب...
محمد اصفهاني در مهر ماه سال 91 در يادداشتي که در سايتش منتشر کرد به برخي مسائل و مشکلات موجود در جامعه از جمله سانسورهاي صدا و سيما و ارسال پارازيت انتقاد کرد.
شهر - اصفهاني در ابتداي اين متن آورده: «اين نوشته دغدغه اين روزهاي من است. در نگارش آن مقيد به مرتبط سازي هنجارهايش نبودم و هر آنچه در من گذشت بيان کردم: وقتي ماجراي آن فيلم درباره پيامبر و وقايع بعدي اش اتفاق افتاد از خودم پرسيدم: چرا ما دوستداران و پيروانش اين شاخص رحمت و محبت را آنگونه به دنيا معرفي نکرديم تا کسي پروا نکند که به حريم نوراني اش نزديک شود؟
چرا با بداخلاقي ها و خشونت هاي ساده لوحانه و از سر غفلت؛ مکتب بزرگ او را در پهنه گيتي زير سوال برديم؟ پيروان باطل؛ هميشه در جلوه نمايي حاضرند ... آيا ما به آنها فرصت هاي خوب و استثنايي نداديم؟ آيا در تعريف مکتب محمد؛ پيروان «او» کساني هستند که تا بي احترامي و جفا مي بينند؛ حمله مي کنند ومي کشند و کشته مي شوند؟ آيا او و فرزندانش هم اينگونه بودند؟ آيا حرکاتي که از ما سر مي زند روح بزرگ پيامبر را بيشتر به درد مي آورد يا نمايش فيلمي ضعيف از يک فرد معلوم الحال؟
اين روزها با غم چنين غفلت هايي سر به گريبانم ... فکر به کمرنگ شدن روزافزون مقدسات در اذهان؛ فکر به اوضاع نا به هنجار مسلمانان در خارج و داخل ايران؛ وضع کار اهالي موسيقي در مملکت؛ مشکلات حرفه اي خودم مثل سانسور ناگهاني و يک جانبه تيتراژ «تکيه بر باد» توسط واحد موسيقي صدا و سيما پس از تصويب آن (به گفته دوستان در شبکه تهران) توسط واحد موسيقي سازمان صداوسيما!
آن هم با قطع مواجب و پرداخت هاي اقشار ضعيفي مانند کارمندان واحد ترابري و ... سرالب؛ و تحت فشار قرار دادن تهيه کننده محترم با موقوف کردن پرداخت ها به قبل اين سانسور توسط گروه فيلم و سريال. شبکه تهران ... سپس انتقال اين مسئله به بنده که آيا راضي هستم حقوق راننده ترابري قطع شود يا نه؟
از طرف ديگر تحقير و شکست و مخاطره مستمر در قالب بي احترامي به اين همه شهروند ايراني با فرستادن شبانه روزي پارازيت هاي سنگين ماهواره اي و تبديل ايران به کانون هاي تشعشع توسط اشخاصي مجهول که نه ملت را قدر مي شناسند و نه به فريادهاي وزير و وکيل واکنشي نشان مي دهند که لابد اگر ايراني باشند خانواده هاي آنها هم قطعا در گذر زمان قرباني چنين تشعشعاتي خواهند شد ...»
ادامه مطلب...
معاون توسعه مدیریت حقوقی و امور مجلس سازمان حفاظت محیط زیست گفت:سازمان حفاظت محیط زیست به وظایف قانونی خود در مورد آلودگی هوا که پارازیت ها هم یکی از آنها است، عمل می کند.
سید محمد مجابی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا اظهار داشت:از مجلس ششم تاکنون،مجلس شورای اسلامی در مورد پارازیت ها اقداماتی را دنبال می کند و در کمیسیون های مختلف آن را مطرح کرده است.
وی افزود:اما هنوز به یک جمع بندی نرسیده اند و زمانی که این جمع بندی حاصل شود قطعا اطلاع رسانی خواهد شد.
مجابی گفت:سازمان حفاظت محیط زیست هم به تمام تکالیف قانونی خود در حوزه های مختلف از جمله آلودگی هوا که پارازیت ها هم جزوی از آنها است عمل می کند و پیگر موضوع است.
معاون توسعه مدیریت حقوقی و امور مجلس سازمان حفاظت محیط زیست اظهار داشت:سازمان محیط زیست هم در این زمینه با مجلس شورای اسلامی تعامل خوبی دارد و موضوع پارازیت ها را مانند دیگر وظایف خود در مجلس پیگیری می کند و هرگاه دراین زمینه مجلس شورای اسلامی نیاز به اظهار نظر داشته باشد سازمان محیط زیست در مجلس حاضر خواهد شد.
تاریخ خبر: 14/02/1393
مطالب مرتبط :
ابتکار : دولت خطر پارازیتها را کم می کند
ادامه مطلب...
ادامه مطلب...
ارسال پارازیت شرعا جایز نیست و حرام، در حکم گناه کبیره و موجب ضمان است.
شفقنا «پایگاه بینالمللی همکاریهای خبری شیعه» - شفقنا استفتائی را به شرح زیر به دفتر مراجع و آیات عظام فرستاده است:
«با توجه به بهرهبرداری دشمنان اسلام از شبکههای ماهواره ای جهت پیگیری و انتشار اهداف خود بر ضد اسلام و ضدمنافع جهان اسلام و ضدفرهنگ جوامع اسلامی از یکسو و آسیب ارسال پارازیت روی این امواج ماهوارهای که منجر به افزایش احتمال بروز اختلالات عصبی و مغزی، آریتمی قلبی یا توقف حرکت قلب، مرگ کودکان و نوزادان، ابتلا به سرطان خون، اماس و بیماریهای صعبالعلاج میشود،از سوی دیگر، آیا ارسال این پارازیتها به لحاظ شرعی مجاز است یا خیر و چه حکمی دارد؟»
پاسخ آیتا... یوسف صانعی : «تصرف در هوا و فضای منزل مردم ولو بهواسطه ارسال پارازیت که تعدی به سلطه مالکانه و حقوق شخصی مردم محسوب میشود، شرعا جایز نیست و حرام میباشد چه رسد به آنکه سبب عواقب خطرناک ذکرشده در سوال و ضرر زدن به انسانها و صاحبان فضا باشد که در حرمت و معصیت کبیره بودنش برای ارسالکننده پارازیت جای شک و شبهه نبوده بهعلاوه که موجب ضمانش هم میباشد».
سه شنبه, 26 فروردین 1393
مطالب مرتبط :
فتوای آیتالله موسویاردبیلی درباره پارازیت
سازمان محیط زیست به تکالیف قانونی خود در مورد پارازیت ها عمل می کند
ابتکار : دولت خطر پارازیتها را کم می کند
ادامه مطلب...
میزان مجاز تشعشعات موضوعی است که از سوی مرکز نظام ایمنی هسته ای سازمان انرژی اتمی نظارت خواهد شد.
هزاره سوم در بخشی از خبری با عنوان "اولین بیمارستان هسته ای کشور در راه است" نوشت : سخنگوی سازمان انرژی اتمی با تاکید بر اینکه بر اساس قانون حفاظت در برابر تشعشعات، مسئولیت نظارت مربوط به سازمان انرژی اتمی است، گفت: نظارت و تشخیص مضر بودن کلیه چشمههای تشعشع زا مانند تجهیزات رادیولوژی و بیمارستانی، چشمههای تحقیقاتی، لیزرها، اپتیکها،تجهیزات مخابراتی چون آنتنها بر عهده مرکز نظام ایمنی هستهای کشور وابسته به سازمان انرژی اتمی است که محققان این سازمان نیز در این زمینه پیگیریهای لازم را انجام میدهند.
بهروز کمال وندی با تاکید بر اینکه این سازمان دقت و نظارت بسیاری بر مضر بودن تشعشعات دارد، گفت: بر خلاف آلودگی هوا مضر بودن تشعشعات را نمیبینیم از این رو لازم است تا با استفاده از ابزارها و تجهیزات قوی، نظارت دقیقی در این زمینه صورت گیرد تا بتوان به مضر بودن تشعشعات پی برد.
او با تاکید بر اینکه ما روزانه با میزانی از تشعشعات مواجه هستیم، گفت: میزان مجاز این تشعشعات موضوعی است که از سوی مرکز نظام ایمنی هسته ای سازمان انرژی اتمی نظارت خواهد شد. کمالوندی با بیان اینکه همه تشعشعات مضر نیستند، گفت: برخی پرتوها مانند ایکس ری برای تشخیص بیماریها و برخی پرتوها برای درمان بیماریها استفاده میشود.
او استریلیزه کردن تجهیزات پزشکی را از دیگر کاربردهای مفید پرتوها ذکر کرد و گفت: کیتهای تشخیصی پزشکی و سرنگها که در بیمارستانها استفاده میشود در سازمان انرژی اتمی برای استریلیزه کردن به آنها اشعه گاما تابانده میشود.
منتشر شده در مورخ: 1392/12/7 |
ادامه مطلب...
آیتالله موسویاردبیلی به پرسش "شفقنا"، درباره تبعات احتمالی پارازیت بر بدن پاسخ گفته است.
آیتاللهالعظمی موسویاردبیلی نیز اینگونه به این استفتا پاسخ داده است:«چنانچه ثابت شود که ارسال پارازیت موجب ضرر معتنابهی مانند موارد مذکور در سوال میشود ارسال آنها جایز نیست.»
ادامه مطلب...
سال 92 را میتوان سال خاکستری محیط زیست کشور نام نهاد. کشتار بیسابقه حیات وحش، به صدا در آمدن ناقوس مرگ تالابها و جنگلهای کشور، حذف بنزین پتروشیمی، راهاندازی صندوق محیط زیست، بازگشت معصومه ابتکار بر کرسی سازمان حفاظت محیط زیست و از همه مهمتر اولویت یافتن موضوع محیط زیست در میان دغدغههای مردم و مسئولان مهمترین اتفاقات زیستمحیطی سال 92 را تشکیل میدهند.
شفقنا زندگی، به نقل از ایسنا : سال گذشته مملو از اتفاقات پبشبینی نشده در حوزه محیط زیست بود. سالی که از ابتدا فراز و فرودهای بسیاری داشت. گاهی آنچنان سیاه همچون مرگ 45 گوزن در سایت کرخه و گاهی نیز سفید مانند سفر یوزپلنگهای ایرانی به جام جهانی فوتبال. آنچه میخوانید گزیدهای از مهمترین اتفاقات زیستمحیطی در سال 92 است.
از وعده افزایش 70 درصدی حقوق محیطبانان تا تشکیل صندوق حمایت از محیطبانان و ادامه سوء قصدها به محیطبانان و قرقبانها
اگرچه سال 92 با وعدههای شیرین محمدجواد محمدیزاده مبنی بر افزایش 70 درصدی حقوق محیطبانان آغاز شد اما این وعده هیچگاه تحقق نیافت.
با این حال اتفاقات ناخوشایند برای محیطبانان به همین جا ختم نمیشود. فروردین 92 با زخمی شدن یک قرقبان در خراسان شمالی آغاز شد و در اردیبهشت ماه بود که طی یک عملیات تعقیب و گریز در پارک ملی دنا دو نفر ازمحیط بانان به نامهای علی افشار از ناحیه مچ دست و وحید ترحمی از ناحیه پا توسط چهار شکارچی مورد اصابت گلوله قرار گرفتند.
در همان ماه یکی از محیط بانان پارک ملی کلاه قاضی نیز در جریان درگیری با شکارچیان زخمی شد و یک روز نگذشته بود یکی از محیط بانان شهرستان ملایر هم توسط مردم محلی به دلیل دستگیر کردن یک شکارچی متخلف مورد ضرب و شتم قرار گرفته و به شدت از ناحیه سر، دست و کمر مجروح شد.
ادامه مطلب...
گسترش روی آوردن مخاطبان ایرانی به شبکههای ماهوارهای در سالهای اخیر که نوعا با رویکرد سیاسی و اجتماعی صورت میگیرد و از سوی دیگر همواره افزوده شدن بر شمار شبکههای غیر اخلاقی و... که به زبان فارسی خدمات میدهند، باعث افزایش استفاده دولت از پارازیت شده است.
به گزارش «تابناک»، به گفته برخی از کارشناسان بهداشت، افزایش استفاده از پارازیت، باعث پدید آمدن برخی اختلالات شده و حتی برخی از مسئولین خواهان قطع کامل و یا کنترل آن هستند، به گونهای که حتی مورد اعتراض برخی نمایندگان مجلس نیز واقع شده است. در این باره، نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس هشتم طی مصاحبهای نسبت به تأثیر مخرب پارازیتهای ماهوارهای و مخابراتی بر سلامت روان شهروندان تهرانی هشدار داد.
دکتر انوشیروان محسنیبندپی در گفتوگو با یکی از روزنامهها اظهار داشت: «متأسفانه پس از انتخابات، انواع پارازیتهای مخابراتی به شدت افزایش یافته که مطمئنا برای سلامت تهرانیها نگران کننده است، به ویژه که کلانشهر تهران با مشکلات دیگری همچون آلودگی هم روبهرو است». او در این زمینه ادامه میدهد: «تحقیقات همچنین نشان داده که امواج پارازیت تأثیرات مخربی بر اعصاب و روان انسان نیز بر جای میگذارند. این امواج ممکن است در اثر تداوم، ناشنوایی مزمن را به همراه داشته باشد و برای افراد التهابات پوستی را به دنبال بیاورد.
همچنین دکتر ابوطالب صارمی، رئیس یک مرکز تحقیقات سلولی با اعلام افزایش آمار سقط جنین غیر عمدی و افزایش آمار بارداری خارج رحم در ایران طی دو سال منتهی به ۱۳۹۱ گفت: «به نظر میرسد با توجه به افزایش پارازیتها و امواج الکترومغناطیسی در محیط اطراف، شاهد افزایش این آمار بودهایم».
این گزارش میافزاید: در مجلس نهم نیز گاهی اعتراضی از سوی برخی نمایندگان درباره استفاده از پارازیت میشود.
ادامه مطلب...
زیست بوم به نقل ازروزنامه آرمان - آلودگیهای زیستمحیطی در فصل سرما و گرما به دلیل شرایط جوی متفاوت ممکن است وضعیت مشابهی نداشته باشند. وارونگی و آلودگی هوا در فصل زمستان مسالهای است که سالها است شهروندان کلانشهرهای ایران آن را بهخوبی میشناسند.
با توجه به خشکي هوا در فصل گرما و احتمال خشکی آبها و تالابها، احتمال شدت گرفتن پدیده ریزگردها در بهار و تابستان وجود دارد. ریزگردها که تا چند سال گذشته تنها برخی از شهرها را تحتتاثیر قرار میداد، در سالهای اخیر تبدیل به یکی از مهمترین بحرانهای زیستمحیطی اکثر شهرهای ایران شده است.
چند سالی است که نفوذ گرد و غبار از مرزهاي غربي و جنوب غرب كشور ميزان آلودگي هوا را به چندين برابر حد مجاز رسانده است، تا جایی که به گفته معصومه ابتکار، رئیس سازمان محیط زیست، آلودگیهای ناشی از ريزگردها مشکلی است که به مشکل آلايندهها و آلودگی هوا اضافه شده است و بايد به طور جداگانه به آن رسيدگی کرد. پدیده ریزگردها تا جایی پیش رفته است که چندی پیش موضوعی جدید در این رابطه مطرح شد و نگرانیهای بسیاری ایجاد کرد. رئيس دانشگاه محيط زيست از احتمال ورود غبار آلوده به آلودگیهای شيميايی مانند اورانيوم ضعيف شده ناشی از عملياتهای نظامی در عراق خبر داد.
ادامه مطلب...
عليرضا رييسيان
عليرضا رييسيان امضاي بيانيه براي مقابله با آلودگي هاي زيست محيطي توسط جمعي از هنرمندان را يک اقدام سمبوليک به حساب آورد که مي تواند آغاز يک جريان بزرگ باشد.
ادامه مطلب...
عصر ایران - رییس سازمان حفاظت محیط زیست با حضور در یک صفحه فیسبوک به سوالات مخاطبان به صورت آنلاین پاسخ داد.
به گزارش سایت خبری محیط زیست ایران (IENA)، معصومه ابتکار در این پرسش و پاسخ گفت: در جلسه دولت از همه دستگاهها خواسته شد تا نظام مدیریت سبز، اجرایی شود. چند سال است که قاچاق ماهیان خاویاری بسیار لطمه زده، وضعیت هوای عسلویه اصلا مناسب نیست، اولین کار دولت تدبیر و امید، راهاندازی ساز و کارهای محیط زیست بود که در 8 سال گذشته تعطیل شده بود، وزارت نفت تا پایان سال وعده توزیع 50 درصد بنزین یورو 4 در تهران داده است، در بودجه 93 خواستهایم که وزارت نیرو از مازوت به هیچ عنوان استفاده نکند، وزارت ارتباطات کمیتهای برای موضوع پارازیتها تشکیل داده است، مساله نگرانکننده در خصوص پارازیتها اظهار بیاطلاعی دستگاههای نظارتی است، رسانهها در زمینه مساله خروج از تهران به عنوان راهکار فوری مقابله با آلودگی هوا بداخلاقی کردند، پرداختن به موضوع مرگ پلنگها تا این حد اندکی ژورنالیستی بوده است، ادغام سازمان محیط زیست کار مناسبی نبوده و به نفع محیط زیست نیست اما تابع نظر نمایندگان مجلس هستیم، مهمترین اقدام در خصوص احیای دریاچه ارومیه اصلاح الگوی کشت اطراف دریاچه است، ۴۵ تالاب بحرانی شناسایی شدهاند و سواحل خزر باید طوری باشند که مردم بتوانند به راحتی استفاده کنند.
وی که مقارن ساعت 16:30 روز پنجشنبه برای ساعاتی به صورت آنلاین به سوالات مخاطبان پاسخ میداد در ابتدا با اشاره به اینکه تشکیل این صفحه کار بسیار ارزشمندی است، افزود: باید از همه روشها برای استمرار امید در جامعه استفاده کرد و در برابر مسئولیتها و وعدههای داده شده به مردم پاسخگو بود.
ادامه مطلب...
او در تشريح انواع آلودگي هوا در استان خوزستان اظهار ميدارد: در مورد آلودگي هواي استان خوزستان يكي مسئله آلودگي هواي صنعتي است و ديگري بحث ريزگردها كه وارد اين استان ميشود. دارايي در ادامه با اشاره به جلسه نمايندگان استان خوزستان با رئيس جمهور ادامه ميدهد: آقاي روحاني در اين مورد گفت كه مسئله ريزگردها نياز به برنامهريزي بلند مدت دارد.
ادامه مطلب...
ادامه مطلب...
رییس سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص سخنان نمایندگان مجلس شورای اسلامی مبنی بر آلوده بودن ریزگردهای شهر اهواز به اورانیوم، اظهار کرد: نمایندگان مجلس مرجع تشخیص علت آلودگی هوای اهواز نیستند.
دکتر معصومه ابتکار در گفتوگو با خبرنگار «محیط زیست» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، افزود: برای تشخیص علت آلودگی هوای شهر اهواز و مسمومیت مردم دستگاههای پیشرفتهای را فرستادهایم و نتایج بزودی انجام خواهد شد.
وی با بیان اینکه نمیتوانیم یک شبه مشکل آلودگی هوای کلانشهرها را حل کنیم، افزود: در شهر اهواز برنامههای جدی در دست داریم از جمله اینکه صنایع باید تمام فعالیت خود را استاندارد کنند و وزارت نفت باید سوخت مناسب به مردم تحویل دهند.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: با وجود آنکه ضوابطی را برای صنایع و وزارت نفت تعیین کردهایم و آنها باید هر چه سریعتر آن را اجرا کنند اما باید در نظر داشت که این فعالیتها برای استقرار استانداردها هشت سال تعطیل بوده و تنها 100 روز از دولت جدید میگذرد، با مشکلات بسیاری مواجه هستیم.
رییس انجمن علوم اعصاب ایران با اشاره به افزایش شیوع بیماریهایی نظیر ام اس، صرع و عقبماندگیهای ذهنی در سالهای اخیر، استرس، عوامل محیطی مثل آلودگی هوا، وجود سموم و الگوی نامناسب تغذیه را از مهمترین عوامل گسترش بیماریهای مرتبط با مغز و اعصاب عنوان کرد.
عصر ایران - دکتر جغتایی، دبیر دومین کنگره علوم اعصاب پایه و بالینی در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا درباره تاثیر آلودگی هوا در بروز بیماریهای عصبی گفت: آلاینده های هوا خصوصا سرب در درازمدت باعث بروز مشکلاتی نظیر خواب آلودگی، سرگیجه و مسمومیت مغز (نابودی سلولهای عصبی و اختلال ارتباطات آنها) و بیماریهایی مثل اماس میشوند که شیوع آنها روندی افزایشی دارد.
رییس انجمن علوم اعصاب ایران که در نشست خبری دومین کنگره علوم اعصاب پایه و بالینی سخن میگفت در پاسخ به سوال دیگر ایسنا درباره تاثیر احتمالی امواج پارازیت ها بر بروز بیماری های عصبی گفت: در این زمینه اطلاعی ندارم ولی به هر حال، امواج چه پرتوهای ناشی از دکلهای برق فشار قوی و چه امواج تلفنهای همراه و پرتوهای لامپهای کم مصرف بر مدارهای عصبی و ارتباطات نورون ها تاثیر منفی داشته و می توانند باعث بروز مشکلاتی نظیر سردرد و تهوع شوند.
دومین کنگره علوم اعصاب پایه و بالینی 27 تا 29 آذرماه در محل مرکز همایشهای رازی تهران برگزار میشود.
مطالب مرتبط :
ادامه مطلب...